Sista semesterdagen

Jaha, då var semestern slut för den här gången. Drygt fem veckor har vi varit lediga tillsammans, och jag önskar att vi hade lika mycket till. Nu har jag förstås lyxen att inte behöva gå till jobbet imorgon, men det är ändå vemodigt när ledigheten är över. För även om jag verkligen trivs med att vara hemma med barnen så är det bra mycket enklare och roligare när Andreas också är med.

Sista semesterdagen bjöd i alla fall på sol, så både humör och väder har varit betydligt bättre än igår. Sixten och Judith kom hit vid lunch och stannade under eftermiddagen. Vi gjorde inte något särskilt, mer än att flytta en studsmatta, spela frågespel och vifta bort en envis geting vid lunchen. Sen skjutsade vi dem tillbaka till deras pappa, där de ska vara den sista sommarlovsveckan.

Vi kände att sista semesterdagen krävde ett sista semesterdopp. Så när vi ändå var i Järla passade vi på att bada vid bryggan där. Det är inget barnvänligt badställe, men Bertil fick stanna och leka hos Sixtens och Judits pappa under tiden. Han var mer än nöjd med den fördelningen. Och Gunnar fick sitta i famnen och så turades vi om att bada. Det var ett helt okej bad. Inte alls i klass med Västkusten eller ut-i-skärgården som vi blivit bortskämda med, men det var ändå skönt. Sen hem och fixa middag, plocka och fixa, ta en kvällspromenad och lägga barnen.

Känslan inför att vardagen startar är väldigt annorlunda mot förra året. Då var Gunnar helt ny på jorden, bara några veckor gammal. Utmaningen var att lyckas fixa mat och aktiviteter med endast en hand ledig, en nybliven storebror som behövde massvis av uppmärksamhet och tålamod, och en bebis som skulle amma i tid och otid. Nu känns allt det praktiska enklare, och utmaningen är snarare att lyckas hålla koll på två barn som gärna springer åt olika håll. Samtidigt krävs mer aktiviteter för att Bertil ska vara nöjd. Framförallt vill han leka med kompisar, så vi får se till att ordna lekträffar med hemmaföräldergruppen, gå på öppna förskolan och hänga på lekplatsen när alla barnen kommer från förskolan. Jag tror att vi snart kommer in i de rutinerna igen.