Tjuvstartar terminen

Ja, alltså det här med att jag tänkte plugga under hösten. Det går väl sådär med det just nu. Jag kom ju surt nog inte in på den där skrivarkursen som jag helst ville, och tänkte då läsa ett par kortare kurser inom grafisk form istället. Så jag strök mig från de andra kurserna jag också hade sökt, för det är ju schysst att lämna platserna till någon annan.

Men eftersom jag är som jag är så började så klart vackla och vela, ångra mig och tänka om. Läste igenom kursplanerna igen och insåg att kurserna i grafisk form var lite väl lika dem jag läste på högskolan när jag gick min utbildning, vilket ju i och för sig börjar bli många  år sedan. Och så är det ju det med att skriva, som är så roligt. Så såg jag att man kunde återanmäla sig till en kurs som jag hade strukit, Kreativt skrivande, barn & ungdom. Anledningen att jag strök den var att den är inriktad på litteraturvetenskap, vilket inte är min starka sida. Jag återanmälde mig i alla fall och räknade med att få ett bekräftelsemejl samma dag. Men så fungerade det tydligen inte. Nu står det bara att jag har skickat in en “Sen anmälan, ännu ej handlagd”. Inget mer. Inget datum när jag ska få besked, inget om de har fler på kö än antalet platser, inget. Suck. Så nu går jag i ovisshet igen.

Jag chansar ändå och hoppas på att jag kommer in. För att få lite försprång så att det inte blir så stressigt när terminen väl börjar, så tjuvstartar jag med de första uppgifterna som kursen innehåller. (Jag vet ju detta eftersom jag blev antagen och följaktligen fick välkomstbrevet med information om kursstarten.) Jag har nu läst “Boken om allting” av Guus Kuijer och ska skriva några rader om de reflektioner, tankar och frågor som boken väckt. Sen ska jag också svara på tre utvalda frågor ur en läsnyckel. Jag känner mig som en idiot. Detta är alltså en bok för ålder 8-13 år, och jag kan ändå inte svara på frågorna. “I första kapitlet berättar pojken att han har sett en hagelstorm som blåst ner alla bladen ur trädet. Vilken symbolisk betydelse har denna vision?” Say what?? Ingen aning! Jag förväntas också ha uppmärksammat de “fraser och berättelsefragment som upprepas och varieras genom historien”, och ska redogöra för vad effekten blir. Ingen effekt alls tydligen, för jag har ju inte ens lagt märket till detta. Hjälp, jag är ju helt hopplöst dålig på att läsa på ett sånt här reflekterande och djupt sätt! Känner mig som ett fån, samtidigt som jag kan skratta lite åt dessa obegripligheter. Däremot inser jag att de här studierna kommer kräva en del arbete och tid om jag ens ska bli godkänd.

Jag ska göra ett försök åtminstone. Går det inte, så går det inte. Det måste vara roligt och givande, annars kan det kvitta.