Fallfrukt, strand och svårt att sova

Gunnar lärde sig snabbt att sova hela natten. Jag var tydligen inte lika lättlärd. När han vaknade till helt kort vid kl 05.20 så fick jag klappa lite på honom och han somnade genast om. Jag däremot låg vaken. Framåt sjutiden, när Andreas för en gång skull behövde gå upp för att passa en tid på sjukhuset, då började jag bli trött. Men när Andreas gick upp så vaknade Bertil och så var dagen igång. Gunnar däremot sov vidare till närmare halv nio. Själv var jag trött som en urvriden disktrasa och det var hemskt segt att komma igång idag. Dessutom var det nästan 28 grader och det blåste varma monsunvindar redan efter frukost, så det var bara att fixa lunch och ta sig iväg till stranden.

Vi åkte tillbaka till Susegårda, som vi hittade i förra veckan. Idag hade vi sällskap av ett par kompisar också, så det var trevligt. Det var väldigt blåsigt på stranden så där blev vi nästan lurade att det inte var så vansinnigt varmt ändå. Men när vi kom tillbaka till bilen blev vi påminda, särskilt eftersom AC:n inte funkar. Alltså det är nästan overkligt hur svettig man kan bli i en bil. Vi gjorde det enda rimliga – åkte till Maxi och handlade. Svalt och skönt.

Eftersom det har blåst så idag så hade vi fullt upp här hemma också. Vårt plommonträd växer tyvärr ut över grannens tomt och över gatan istället för in över vår gräsmatta. Vi plockade ju så mycket vi kunde för några dagar sen, men nu hade massor av plommon mognat och blåst ner av vinden. Så ut med hinkar för att plocka upp all nedfallen frukt, annars blir det plommonmos och getinginvasion på gatan. Gunnar åt plommon från marken, trampade med flit på dem och när hinken var nästan full välte han ut alltihop igen. Sen var han bannlyst från den aktiviteten.