Svettigt värre

Hemma i Nacka igen. Det var den varmaste bilresan jag har gjort. Så vidrigt klibbigt och svettigt. Omkring 30 grader ute hela vägen och trasig AC på det, så kan ni ju gissa själva hur härligt det var…

Bäst på resan var vårt lunchstopp på en camping vid sjön Skagern. Det var så vackert, en stor sjö med klart vatten, mjuk sandbotten och långgrunt. Vi åt matsäck och badade en lång stund. Välbehövlig paus på vägen. Sen tog vi oss till Arboga, där vi fick stanna och tanka, äta glass och köpa dricka. Också välbehövligt.

Efter det andra stoppet somnade Gunnar i bilen (för andra gången) och sov tills vi kom fram. Det betyder att han sov middag mellan kl 16-17.30. Skönt då. Outhärdligt nu. Klockan är 22.20 och båda de små är fortfarande vakna. Andreas och jag är helt slut och genomsvettiga. Nu vore det skönt att sova.

Det härliga med att komma hem var att mötas av ett nystädat hus och fina tack-för-lånet-presenter. Och att jag tycker att vårt hus är ganska fint. Sen tog det stopp. Det är kvavt och klibbigt, packningen svämmar över, Gunnar är som en duracell-kanin som har druckit RedBull, det nyss nystädade huset är redan stökigt, tjafs med stora barnens pappa, jag är ledsen över att Sixten inte vill vara här, för trött för att packa upp, för less för att orka laga mat… Jag längtar tillbaka till sommarstugan, havet och Västkusten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *