Slutet gott

Sista dagen på Västkusten för den här sommaren. Imorgon kör vi hem till Stockholm. Det känns som innan hemresan från en chartervecka. Vi gick ner till stranden på eftermiddagen och tog ett sista bad. Promenerade hem i handduken och duschade av mig saltet. Skulle bara satt på mig långbyxor också, så hade jag varit redo för flyget hem. Samma vemodiga slut-på-semestern-känsla. Lika motvilligt känns det att åka härifrån. Tror nog aldrig jag varit mindre sugen på Stockholm än jag är just nu. Samtidigt vet jag att det ändå kommer vara ganska skönt att kliva in i vårt eget hus, sova i vår egen säng och slippa ha alla grejer i resväskor.

Vi fick i alla fall en extra härlig avslutning på våra dagar här eftersom vi fick besök av våra vänner Per och Sara och deras barn. De kom igår lagom till Gunnars kalas och stannade kvar över natten. Vi hälsade på dem förra veckan, men det var så kul att få mer tid tillsammans. Och roligt att få visa upp sommarstället för dem! Vi har hunnit bada, äta frukost, lunch och middag, dricka bubbel, prata, klättra i berg och fika, och barnen har lekt non stop.

Så även om det är med en stor portion vemod som jag sätter mig i bilen imorgon, så har vi verkligen haft underbara sommarveckor här i år. Fått allt det bästa av Västkusten och sommar-Sverige, av familj, vänner och bekanta, av sol och salta bad, av värme och åskväder, av hallon och björnbär, fika, middagar, lediga dagar och massor av tid tillsammans. Allt har inte varit kul och enkelt varje dag förstås, men det är det ju knappast hemma heller. Somnar tacksam ikväll för allt vi har här på den bästa sidan av Sverige.