Gunnar 1 år

Tänk att ett helt år sedan har gått sedan jag höll dig i famnen för första gången. Älskade lilla Gunnar!

Efter hjälp på traven med lite medicin, många uppgivna tårar och två långa promenader en vacker sommarkväll längs vattnet bortanför Danderyds sjukhus så kom förlossningen igång. När den väl tog fart så gick det ganska fort, knappt fyra timmar. Men den lilla bebisen trilskades och låg med ansiktet vänt åt fel håll, så det var kämpigt värre att få ut honom. Barnmorskan ville skynda på för att han verkade stressad i magen, så jag trodde han skulle vara medtagen när han kom. Men inte då. Han skrek precis med en gång och passade på att kissa när han lades på min mage. Fin färg och stark röst. Mycket hår och olik storebror. 3305 g och 50 cm lång var han när han föddes, kl 07.36 den 29 juli 2017.

Sedan dess har mycket hänt förstås. Först amning i tid och otid, magont och oroliga kvällar. Efter några månader mycket nöjdare – pigg och aktiv och alltid leende. Världens härligaste smilgropar. En badälskare. Orädd och framåt. Tidig med att åla, krypa, dra sig upp till stående. Alltid nyfiken på att se mer. Snabb med att lära sig gå och nu till ettårsdagen har han fått upp både fart och balans, och är dessutom alldeles för bra på att klättra. Han älskar att titta på djur, dansa till musik, äta bär och busa. Mest av allt älskar han sina syskon, ingen får mer skratt än dem. Han gillar inte att sitta stilla, byta blöja eller bli påklädd. När han blir tillsagd tittar han och skrattar och springer åt andra hållet. Han håller oss sysselsatta för jämnan och känns som en liten virvelvind. Vi älskar honom från topp till tå, från det rödlätta håret till de snabba små fötterna och allt mjukt och busigt och gosigt däremellan.

Grattis älskade Gunnar på din ettårsdag!

Från nyfödd till ett år, en bild i månaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *