Regntung dag

Usch, det här har varit en tung och jobbig dag på många sätt. Trots att det var blåsigt så var det 28 grader varmt och klibbigt som i tropikerna. Huvudvärken från igår var minst lika illa idag. Jag fick i alla fall chansen att vila en stund på förmiddagen, så med två Alvedon och en halvtimmes sömn så mådde jag bättre.

På eftermiddagen lyckades vi efter mycket om och men ta oss iväg och handla för födelsedagskalas och kommande dagar. Det var en sällsynt stökig tillställning med två små barn som mest gnällde och skrek och två stora barn som försökte hjälpa till efter bästa förmåga.

Lagom till att vi kom hem så kom regnet. Det fullständigt hällde ner i nästan två timmar och åskan rullade fram och tillbaka över oss. Andreas, Sixten, Gunnar och jag hamnade i vårt hus, så vi passade på att spela kort och sjunga en stund. Dagens mysigaste stund.

Nu på kvällen blev Sixten hämtad av sin pappa. Han har längtat hem sen vi möttes i torsdags, och han var inte alls sugen på att åka hit till Skaftö igen. Han vill hem till Stockholm och sin egen säng, sina grejer och sin dator. Det kan jag förstå. Men det gör så ont i hjärtat att han väljer att åka härifrån istället för att vara med oss. Det har verkligen lagt sordin på hela dagen. Det värsta – men också väntade – var att han ändå blev jätteledsen och grät när han skulle åka iväg med Emil. Det här river upp många gamla jobbiga känslor hos mig, och jag önskar att jag kunde hantera dem bättre. Men det är svårt. Som en föraning om hur det kommer bli, att han kommer välja att vara hos sin pappa mer och mer. Jag förstår att det är enklare för honom att vara där, även om jag vet att han trivs hos oss också. Men just nu är jag bara ledsen.

Imorgon får bli en bättre dag. Då fyller ju Gunnar ett år och vi ska ha lite kalas. (Utan Sixten är det enda jag kan tänka på just nu…) Det blir bra.