Bästa badet och många vänner

Ännu en sommardag. Ännu en strand. Ännu fler vänner. Vi har det alldeles för bra här på Västkusten.

På förmiddagen var det faktiskt molnigt och ganska svalt, så vår inbokade strandpicknick fick flyttas hem till våra vänner istället. Det blev alldeles utmärkt ändå, och redan när vi satte oss på altanen för att äta sprack molnen upp. Det blev varmt som bara den i solen så fikat fick vi ta inomhus. Sen lek och fotboll på skolgården strax intill, tills vi insåg att det ju var underbart strandväder och vi åkte till Finnasand tillsammans. Jag utnämnde det snabbt till sommarens bästa bad. Knallblått, kristallklart vatten, den lenaste sandbotten, ingen tång eller sjögräs, och precis lagom uppfriskande temperatur i vattnet. Tio krabbor av tio möjliga ger jag i betyg.

Hem efter badet, slänga ihop en sallad till middag och sen besök. En vän och hennes mamma, syster och två barn tittade förbi på en kaffe. Bertil blev överlycklig över att få leka ännu mer med kompisar idag. De hade party i våningssängen, byggde torn och sparkade fotboll tills de nästan stupade. Jo Gunnar stupade faktiskt rent bokstavligt på trappsteget upp på altanen, och då fick vi sätta punkt för dagens aktiviteter. Tio minuters nattning och nu sover båda de små. Rekord skulle jag tro.

Åh vad jag önskar att den här sommaren aldrig skulle ta slut!