Kungsbacka och kvällspromenad

Idag tog vi en mellandag. Var hemma hela förmiddagen, och åkte sen in till Kungsbacka för att äta lunch och handla. Bertil önskade sig en fotbollströja, och vi behövde handla mat så det blev en lagom utflykt. Det blev en Portugal-tröja till Bertil och en Brasilien-tröja till Gunnar. 30 kr styck på H&M:s rea fick det vara värt. Bertil var stolt som bara den. Kungsbacka var söndags- och semesterstängt så alla lunchplaner gick i stöpet. Till slut blev det pizza på en liten franskinspirerad restaurang. Oväntad kombo, men jättegott!

Bertil däremot var mer sugen på godisaffären tvärs över gatan. Vi var medgörliga och lät honom gå dit. Du får välja fyra godisbitar, sa vi. Den här och den här, valde Bertil, det är fyra. Ibland är det praktiskt med barn som inte lärt sig räkna riktigt. Han kan ju rabbla till 10, men att få ihop siffran med ett antal är svårare.

På eftermiddagen kom kusinerna från Forsbäck förbi. Andreas satte dem i arbete direkt med att fixa till en stenplatta utanför dörren, men sen fick vi fika. Farmor Yvonne var rörd och sa att pappa Berth hade varit stolt om han hade sett dem jobba tillsammans. Vi skojade om att han nog hade haft synpunkter på att vi behövde vara så många för att justera en ynka stenplatta.

Efter middag och bad chansade vi på en kvällspromenad och då hände det magiska – båda barnen somnade i vagnen. Vi gick en lång bit extra och hann prata i lugn och ro. Lyxigt. Dessutom såg vi en fasan och ett rådjur, och tidigare idag såg vi en rävunge. Plus att det är så rogivande att se alla vidsträckta åkrar och fält, den blåa kvällshimlen och de enorma ekarna. En skön kväll. Och att sitta så här på altanen och blogga är ju inte alls dumt.