Samlar sol

En riktigt varm dag, men molnigt. Alldeles perfekt strandväder eftersom solen inte gassade. På förmiddagen stranden och bryggan på Draget, på eftermiddagen bryggan och stranden vid Röda Holme. Däremellan lunch och storhandling i Kungsbacka. Så himla härlig dag.

Bertil var som tokig när vi badade, och hoppade från bryggan hur många gånger som helst. Jag skulle räkna – Ett, två, tre, på det fjärde ska det ske! – och så hoppade han rakt ut och då gällde det att vara snabb och fånga. Vi hittade en pytteliten lila sjöstjärna, barnen satt i det grunda vattnet och grävde i sanden, luften var så varm och vattnet så ljummet. Bättre blir det inte.

När vi var i stan var det sådär varmt som man nästan bara upplever utomlands. Att man är inne i luftkonditionering och sen slår värmen emot en när man kliver ut genom dörren. Jag älskar det. Jag får aldrig nog. Jag bara njuter och försöker lagra värmen och solstrålarna i kroppen.

På kvällen kom en regnskur. Jag vet att det är bra för naturen, men jag är så rädd att det betyder slutet på värmeböljan. Ser mycket svalare ut på prognosen nu. Men åh vad det doftar underbart med regn på solvarm jord.