Sommaridyll

Den här sommaren kommer vi att minnas som den varma och soliga. Idag har solen inte gått i moln en enda gång på hela dagen. Temperaturen har krupit upp mot närmare 30 grader. Det är magiskt. Som utomlands fast hemma. Känslan efter stranden idag var precis som att vara på semester vid Medelhavet.

Allt är inte magiskt bara för att vädret är fantastiskt, förstås. Jag har blivit lite förkyld och var väldigt trött och seg på förmiddagen. Medan Judith och Bertil åkte ut med båten med mormor och Nisse, så åkte vi andra till Fiskebäckskil. Jag orkade knappt med promenaden, och Gunnar var också trött och sov sig igenom hela utflykten.

Vi åt lunch hemma och efter det fick jag vila en stund. Det tog knappt en och en halv minut innan jag sov som en stock. När jag hade sovit i trekvart kändes livet lättare. Då gick vi till stranden och svalkade oss med ett bad. Bertil lekte i strandkanten och Gunnar plaskade som en tok. Han älskar verkligen att bada. Men efter en stund gnällde han och ville komma upp. Jag svepte in honom i en handduk och bar honom när vi vadade ut i vattnet. Han lutade huvudet på min axel och efter en kort stund somnade han. Bad och värme tar visst på krafterna.

På den korta promenaden hem från stranden stannade barnen i vägkanten och plockade vilda hallon. Sen la de patiens vid köksbordet, och Bertil sprang naken och lekte på gräset. Sixten plöjer böcker och barnen äter vinbär från busken utanför dörren. Det är en sådan idyll, som ett koncentrat av sommar.