Enkla amerikanska pannkakor

Vi konstaterar med ett hurra att Judith verkar ha vuxit ifrån sin äggallergi till slut. Så nu blir det äntligen pannkakor när vi har picknick. Men att jag skulle stå och steka hundra tunna pannkakor till hela familjen finns inte. Den här enkla amerikanska varianten går bra mycket fortare. Receptet kommer från Ica. Jag dubblar receptet när vi äter bara detta till lunch.

Amerikanska pannkakor

  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • Ev smaksättning

Smält smöret så det hinner svalna lite. Rör ihop ägg och filmjölk i en bunke. Blanda ner alla torra ingredienser och eventuell smaksättning. Lite vaniljpulver är gott, eller citronzest och kardemumma. Rör sist ner smöret. Smeten ska vara tjock.

Stek ca 8 små pannkakor på låg värme, ca 3 minuter på varje sida brukar vara lagom. Servera med sylt, bär eller bara som de är.