Måndag i Mariefred

Vi gillar att göra utflykter, men ibland är inte förutsättningarna de bästa och då blir dagen lite si och så. Idag var planen att åka till Mariefred. Judith var hängig när hon vaknade och jag var lite tveksam till om vi skulle åka alls. Dessutom hade jag sovit katastrofalt dåligt på natten, så det var egentligen mot bättre vetande som vi gav oss iväg.

Det tog en dryg timme att åka dit, och på vägen somnade Gunnar, Judith och Bertil. Att Judith somnade i bilen hör inte till vanligheterna, så det var tydligt att hon inte var i toppform. Men hon kom igång lite när vi kom fram, och sen gick hennes energi upp och ner under dagen. Sixten och Andreas började på en guidad ljudvandring om Pax-böckerna, som utspelar sig i just Mariefred. Jag och de små spanade lite på Gripsholms slott under tiden, och sen gick vi in mot stan och åt lunch. (På caféet träffade vi ett annat barn som hette Bertil, första gången det har hänt!) På eftermiddagen blev det ett stopp i kyrkan, glass och lekpark och slutet på Pax-promenaden för Sixten & Andreas. På vägen hem somnade Gunnar, jag och Judith igen. En trött familj idag.

Det låter ju som en helt okej dag beskriven på det sättet. Men allt var lite halvdant och jag var trött och lättirriterad. Dessutom väntade jag hela dagen på ett samtal som aldrig kom, och istället fick jag ett sms som jag blev riktigt arg av. Plus att det var en av de där dagarna när det blir väldigt tydligt att barnens olika åldrar gör att det är svårt att hitta aktiviteter som passar alla.

Pricken över i var ändå att jag fick början till mjölkstockning när vi kom hem. Gunnar ammar ju väldigt oregelbundet numera, mest på nätterna men även några gånger under dagen. Och eftersom jag tydligen har världens känsligaste mjölkgångar så får jag lätt stockningar när det blir obalans mellan tillgång efterfrågan. Tror jag lyckades häva det med ett varmt bad, för Gunnar ville då inte samarbeta och amma lite extra. Hoppas på en bättre natt och en bättre dag imorgon.