Söndagsfika

Söndagskväll och ett åskväder har precis dragit förbi. En massa regn har det kommit också. Jättebra för gräsmattan, men i övrigt kunde det gärna få hålla sig borta.

Den här dagen har vi varit lite ur balans, hela familjen. Trötta, lättstötta och lite griniga. Framförallt på förmiddagen var humöret och tålamodet inte på topp hos någon av oss. Men man kämpar sig igenom såna förmiddagar också.

På eftermiddagen fick vi fikagäster. Det var bra för humöret, dels fick vi rycka upp oss en smula och dels var det väldigt trevligt att sitta och prata och umgås. Och då kändes hela dagen bättre. Det är en engelsk familj med rötter i Sverige som bor här ett år, och jag har lärt känna mamman på öppna förskolan. Så roligt att få ännu fler människor i sin vänskapskrets!

Jag har fått en tanke i huvudet som inte släpper taget. Orden “sockerfri sommar” återkommer gång på gång. Nej, tänker jag spontant. Det känns omöjligt! Kanske borde jag testa just därför? Det handlar ju bara om att sätta en rimlig gräns. Jag har kommit på mig själv med att t.ex. inte vara så sugen på glass men ändå köpa en när de andra ska äta, för att jag vet att det är så gott. Då borde jag ju kunnat välja bort den glassen. Men det är så svårt att motstå. Jag gjorde i alla fall ett litet steg åt rätt håll idag när vi bjöd på fika. Det blev jordgubbar med grädde (ok, med Lemon curd i) och rawbollar istället för att baka något sött. (Fast Judith rullade vanliga chokladbollar också, för det hade jag lovat häromdagen att hon skulle få göra.) Inget beslut om sockerstopp just idag, men tanken finns kvar och jag ska börja med att säga nej när jag inte är sugen. Det verkar rimligt.