Första kalaset

Idag har Bertil (och Gunnar) varit på sitt allra första kompiskalas. Vilken succé! Det var en av bästisarna som fyller tre år, och då fick vi vara med och fira.

Peppen har varit total i flera dagar. Vi köpte present redan i tisdags, och sen dess har Bertil frågat varje dag när det är dags för kalas. Imorse frågade han med jämna mellanrum om vi skulle åka snart. Det skulle vi ju, men en ivrig 2,5-åring hinner fråga många gånger mellan halv sju och tio… När jag sa att man brukar klä sig fint på kalas var svaret givet – Unicorn-kläder! Precis som på Judiths kalas förstås. Så enhörningströja och rosa shorts till Bertil, regnbågströja till Gunnar och rosa klänning till mig.

När vi kom fram lämnade Bertil över paketet med orden “Det är lera”, fastän vi hade övat ganska många gånger på att man inte skulle säga vad som var i. Det var för svårt. Ifall födelsedagsbarnet hade glömt bort, så påminde Bertil precis när hon skulle öppna att det var lera i. Perfekt!

Sen var det såpbubblor och ballonger, grillad korv och lek, massor av frukt, bär, smoothie och glass, och så avslutades det med fiskdamm. Så underbart att se glädjen hos barnen när allt är nytt och spännande. Inga förväntningar om vad som ska hända på ett kalas, allt är bara kul och gott och härligt.