Nynäshamn på nationaldagen

Nationaldagen – som vanligt ett “jaha”. Men men ledigt åtminstone, så vi passade på att göra en utflykt. Men först tog ALLA FYRA barnen sovmorgon till halv åtta. Det ni! Som en försenad födelsedagspresent. (Synd att jag låg vaken från kl 6 och trodde att någon skulle vakna närsomhelst…)

Efter frukosten kom vi iväg på vår utflykt till Nynäshamn. Förra året var vi där bara någon vecka innan Gunnar föddes, och då blir det så svindlande hur snabbt tiden går. Det känns inte alls längesen vi var där, men ändå har vi en helt ny människa med oss som kan gå, kramas och klappa händerna.

Nynäshamn var blåsigt och svalt men trevligt. Sixten och Judith hade inte varit med där tidigare, så vi tog med dem till hembygdsmuseet som vi råkade springa på förra gången. De var måttligt imponerade. Men de lufsade runt och tittade pliktskyldigt på visthusbodar och gamla vagnar.

De blev på bättre humör när vi åt lunch och tittade i de små bodarna i hamnen. Sen gick vi till en lekplats en lång stund innan vi åkte hemåt. En bra dag!

Nu googlar jag och messar med min bror, för jag behöver hitta en ny mobil. Min nuvarande är på väg att ge upp, skärmen flimrar och stänger av sig, kameran går ofta inte att starta och ibland kan jag inte ens svara när det ringer. Så dags att byta ut den! Och jag är på väg att ta det stora steget från iPhone till Android. Har verkligen ingen lust att lägga så galet mycket pengar på en ny telefon som iPhone kostar, utifrån det jag behöver mobilen till. Jag vill kunna ta bra bilder, skriva i bloggen, lyssna på poddar och lite vardagsfix som bank, busstider, kalender, m.m. Till det behövs ingen iPhone X – som ju inte ens har någon riktig hörlursingång. Men det är en djungel! Tur att min bror har bra koll och orkar svara på teknikfrågor varje gång det ska inhandlas något i familjen Kvist.