Söndag i Norrtälje

Idag gjorde vi en söndagsutflykt. Vi har besökt de flesta mindre städer inom en och en halv timmes radie från Stockholm, men i Norrtälje hade vi inte varit tidigare. Det var en fin liten stad med de där små innerstadsgatorna med låga trähus som både Andreas och jag är väldigt svaga för. I sommarskrud gör sig såna här småstäder extra bra, förstås.

Utflykten började sisådär, för jag var så obeslutsam om vi verkligen skulle åka så långt. Gunnar gillar verkligen inte att åka bil och jag blir helt matt av att underhålla/trösta/lirka med honom för att vi inte ska behöva stanna hela tiden. Den här gången gick det bra drygt halvvägs (tack vare att han sov), och sen var det intensivt arbete för att hålla honom nöjd resten av vägen så jag var väl inte på topp när vi kom fram. Men efter en stund på en piratlekplats i Societetsparken kändes det bättre.

Sen åt vi lunch på Pinchos uteservering. Bertil var överlycklig för man fick en bägare med popcorn när man kom, och bättre lunch har han knappats upplevt. Gunnar orkade sitta still en kort stund, och Bertil spårade ur lagom tills maten kom. Men det var gott även om vi fick äta fort. Vi äter inte ute så ofta, av förklarliga skäl. Efter ytterligare ett lekplatsstopp åt vi en glass och tittade in i Norrtälje kyrka, innan vi körde hemåt igen. Lite väl lång resväg, men en trevlig söndagstur och kul att se något annat än Nacka emellanåt.