Mat och muffins

Ännu en skön dag. Idag har vi haft dubbla besök – ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Det låter kanske mycket men det var alldeles lagom. Och dessutom en ursäkt att få baka blåbärsmuffins. Bertil var hjälpsam om ön lite väl ivrig, och Gunnar gjorde allt för att vi inte skulle glömma bort honom. Som att klättra upp på pallen bredvid Bertil, stoppa grejer i munnen, slänga ut besticken ur diskmaskinen, skrika gällt och annat festligt. Men muffinsen lyckades vi bli klara med, och de blev goda också.

För att väga upp dubbelfika så åt vi en väldigt färgglad sallad till middag. Nej, det var inte någon kompensation egentligen. Jag älskar sallad så det var inte alls för att vara nyttig. Men den blev både god och vacker!

Och för att fortsätta berätta intressanta saker om vad vi äter, så kan jag informera att jag har ätit gröt på rågflingor till frukost några dagar i rad. Och jag har hör och häpna tyckt att det var gott. Jag gjorde en ny omgång av mil quinoagröt härom kvällen, men pga miss i kommunikationen råkade den bli kvar på bänken över natten. Eftersom matförgiftning är bland det värsta jag kan tänka mig så vågade jag inte chansa och äta den. Så då testade jag rågflingegröt. Det är alltså exakt som havregrynsgröt – 1 dl flingor + 2 dl vatten + en nypa salt, 3 min i micron – men mycket bättre konsistens. Med blåbär, banan, jordnötssmör och mandelmjölk blev det en riktigt god frukost.

En bonus sen jag började äta gröt för ett par veckor sedan, är att jag vips halkade ner under min magiska nöjd-med-vikten-gräns på 60 kg. Det känns så klart väldigt bra. Och jag tror helt ärligt att grötfrukost är den enda förändringen jag har gjort. Nu ska jag försöka hålla mig under strecket, så det är väl bara att fortsätta med gröten. Och kanske man ska undvika att äta blåbärsmuffins varje dag.