Dipp och vändning

Även om jag tycker att det mesta i livet är bättre när vädret visar sig från sin bästa sida, så är det självklart inte så att allt är enkelt och roligt dygnet runt för det. Jag fick en liten dipp igår kväll, kanske efter den roliga men intensiva helgen, och den låga känslan höll i sig även idag. Det kändes motigt och segt hela förmiddagen, och att det var städdag gjorde ju knappats saken bättre.

Men så hämtade vi Sixten och Judith i skolan och tog oss iväg på en liten utflykt. Köpte med oss glassbåtar och badkläder och åkte till Källtorpsbadet i Hellas. Då vände dagen. Trots att det var blåsigt så blev det en härlig eftermiddag. Gunnar passade på att sova, vilket så klart underlättade. De tre andra barnen badade, och Bertil visade vilken badälskare han är. Precis som storasyskonen, alltså. Skönt när det dåliga humören går att bota med en glassbåt och glada barn.