En lång, ljuvlig dag

Åh, dessa underbara, efterlängtade sommardagar! Att försommaren prickade in en långhelg gör ju inte saken sämre. Idag får det bli bildblogg, annars glömmer jag nog något av allt vi har gjort.

img_7350

Gunnar sov lite oroligt i natt, vaknade och ammade många gånger. Bertil vaknade punktligt kl 05.15. Jag bävade inför ännu en zombiedag. Då hände det – Bertil somnade om, jag likaså, och vi vaknade alla fyra vid klockan åtta. Så här pigg och glad är man då! (Prova själva att sova i skafferiet så ska ni se hur utvilade ni blir.)

img_7354

På förmiddagen fick finbesök minsann, alldeles spontant. Anna och fyra kusiner tittade förbi och vi hann både leka i Cirkusparken och grilla korv och äta i skuggan av körsbärsträdet som håller på att gå i blom.

img_7365

Efter lunchen promenerade vi ner till Nyckelviken där vi hade bestämt träff med några vänner. Bertil var väldigt pepp på själva fikande, men tyckte också det var roligt att leka med sin kompis. Vi hade som vanligt väldigt trevligt och massor att prata om.

img_7371

En härlig eftermiddag med massor av sol, några djur en långpromenad och så Bertil på en gunga i allt det nyutslagna, vackra, gröna.

img_7361

Gunnar var också med förstås. Han testade som vanligt att tugga på det mesta, här en återkommande favorit – sten i alla former och storlekar. Han somnade gott efter en timmes tuggande på olika grejer, och sov sen hela vägen hem.

img_7381

Grillmiddag – så klart. Grönsaksspett och tofu. Så gott! Tråkigt att grilla vego? Nej, inte alls tycker jag. Bara bättre. Ibland tar vi genvägen via vegokorv förstås, men det här är bra mycket godare.

img_7386

Medan Andreas njöt av att grilla, så njöt Gunnar och jag av körsbärsträdet i kvällssol.

img_7395

Dagens sista utmaning var årets första gräsklippning. Bertil hjälpte till förstås. Efter några meter tänkte jag att vi måste skaffa motorgräsklippare. Men efter ytterligare några varv så kom jag igång, och då var det ganska trevligt att se arbetet ge resultat. Så jag får se det som mitt säsongskort på utegymmet.

img_7324

Nu är klockan nästan nio. Barnen borde sova, men Bertil är inte trött. Alternativt övertrött. Och så väckte han sin lillebror, och nu leker de med en brandbil och har inte en tanke på att somna. Jag tittar på körsbärsblommorna utanför fönstret och känner mig mer än nöjd med dagen. För jag kan inte få nog av sommardagarna. Never enough summer!