Unicorns, grill och sol

Idag kom sommaren på besök igen. Jag kan knappt beskriva hur mycket jag njuter av såna här varma, soliga dagar. Så underbart, så välgörande för själen!

Judith, som fyllde nio i slutet på mars, har väntat länge och tålmodigt på sitt kalas. Idag var det äntligen dags. Temat var givet – Unicorn. Alltså enhörningar, men det var väldigt noga att säga det på engelska. Till och med Bertil fick öva tills det satt. Judith var laddad redan från frukosten, och Bertil hängde med i kalasyran. Han såg fram emot att hennes kompisar skulle komma, men mest emot att man skulle få äta “ki-lad” (choklad). Judith och småbrorsorna var klädda i unicorn- och regnbågskläder från topp till tå dagen till ära. Det visade sig vara ett genidrag att vänta till början av maj med kalasandet, för vi kunde grilla korv till lunch utomhus, de lekte och hoppades på studsmattan, glasstårtan svalkade de varma gästerna och när det blev för varmt gick de in och drog ner rullgardinen och hade disco. Trötta och nöjda barn när kalaset var slut!

På kvällen kom morfar hit och åt middag med oss. Kul att hinna ses en gång till innan han åker från Sverige. Vi kunde sitta ute och äta middag, och vi passade på att grilla igen. Det finns hur många bilder som helst på Andreas bredvid svärfar vid grillen i Australien, men nu var det svärfar som stod vid sidan av när Andreas grillade. De gillar att grilla, helt enkelt. Och det blev gott så klart, hamburgare till köttätarna och halloumi till oss andra.

Väderprognosen visar att sommaren ska stanna hela nästa vecka. Låt det vara sant!