Gröt och gammelfarmor

Vi har sagt länge att vi måste komma igång och äta lite bättre frukost. De kalljästa frallorna i all ära, de är goda men inte det allra bästa att äta varje morgon. Mjölk, fil och yoghurt går bort för min del, och gröt har jag aldrig gillat. Ägg funkar inte nu när Gunnar ändå reagerade på det. Så att hitta något som alla kan äta, för att slippa göra så många olika varianter, är inte det lättaste.

Men nu ska jag göra att försök med gröt. Det blir inte lätt för jag har aldrig tyckt om konsistensen, men likaväl som barnen kan lära sig gilla nya grejer så borde jag väl också klara det. Så i morse var det premiär. En tallrik havregrynsgröt på tre minuter i micron skulle jag aldrig kunna äta, så det fick blir något mer avancerat. Bakad gröt med kokosmjölk, rivet äpple och mandelsmör lät lovande. Jag måste ha ordentligt med tuggmotstånd för att ens våga prova.

Gröten blev helt okej. Det är toppbetyg för att vara gröt, kan jag tillägga. Halverade mängden sirap, uteslöt valnötterna, hade hackad mandel till istället. Massor av tillbehör i form av äppelbitar, kokosflingor, en klick jordnötssmör (istället för mandelsmör) och ordentligt med mandelmjölk till. Då blev det faktiskt riktigt bra. Känner mig stolt som vågade testa. Plus att det var mysigt med en lite lyxigare söndagsfrukost. Jag har några fler recept på lager som jag ska ge en chans, och hoppas hitta några som funkar bra. Den här uppskattade vi alla fyra, så vi kom en bit på väg i jakt på gemensam frukost.

Efter gröten hade vi tillräcklig energi för att orka med städningen. Nåja, nästan i alla fall. Energin räckte inte riktigt, men städningen gjorde vi ändå. Sen fick vi besök av morfar, som tog med gammelfarmor för att träffa oss. Hon var lika pigg som sist jag såg henne, och trots att hon både hör och ser dåligt så tycker jag att hon hängde med bra idag. Gunnar var väldigt imponerad av gammelfarmors roliga rullator, snäppet bättre än hans egen gåvagn faktiskt. Det är fint att se dem tillsammans, tänk att det skiljer drygt hundra år mellan dem.

Idag säger vi också hurra för Gunnar, som blir nio månader!

Fikagäster / 9 månader