Bananpannkakor

Idag blir det recept! Äntligen är det picknick-tider igen. Älskar verkligen att äta utomhus. Jag känner mig ungefär som barnen som vill fika direkt när man kommer fram till utflyktsmålet. Vi har ju faktiskt tagit med matsäck även på vintern och då har vi haft soppa och mackor med oss. Men nu måste maten inte värma upp i kylan och då är alternativen fler.

Förra veckan sågs vi några hemmaföräldrar och hade picknick. En hade med sig bananpannkakor, och Bertil fick smaka och tryckte i sig en hel och ratade sedan vår egen mat. Då frågar man efter receptet förstås. Receptet på veganska bananpannkakor kommer från den här bloggen, och här kommer min variant. Att byta ut oljan mot jordnötssmör tipsade min kompis om, och det gjorde verkligen så mycket för smaken. Perfekt picknickmat, men lika goda att äta som helgfrukost eller lunch.

Bananpannkakor

  • 4 dl havregryn
  • 2 bananer
  • 2 dl växtmjölk, t.ex. mandel eller havre
  • 3 msk jordnötssmör (eller 2 msk olja)
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa vaniljpulver
  • en nypa salt
  • olja till stekning
  • ev bär eller frukt till servering

Mixa havregrynen till ett mjöl. Häll ner övriga ingredienser och mixa till en smet. Den är tjockare än vanlig pannkakssmet. Låt smeten svälla i 15 minuter.

Stek små pannkakor, ca fyra i en panna är lagom. Stek i olja, t.ex. kokos-, på medelvärme några minuter på varje sida. Ta med på utflykt och ät som de är, eller servera varma tillsammans med blåbär eller andra bär.