Prickfritt test

Idag hade vi äntligen tid hos barnläkaren för att kontrollera om Gunnar har någon äggallergi. Först kan jag bara konstatera hur skönt det är att komma till en kunnig, engagerad läkare som vet vad hen pratar om. Inga gissningar här. Han tittade noga på Gunnars hud och ställde en massa frågor. Han tyckte att Gunnar var väldigt fin i huden, och det tycker ju jag också. Inte alls så där torr och lätt att få eksem som Sixten och Judith.

Sen gjorde vi pricktest. De testade för ägg och mjölk, plus en negativ och en histamin. Till min förvåning fick han inget utslag på ägg. Jätteskönt förstås! (Han fick knappt någon reaktion på histaminet heller, å andra sidan.) Nu ska vi långsamt introducera ägg och se om och hur han i så fall reagerar. Först genom amning och sedan direkt i maten. Åh vad jag hoppas, hoppas att han ska slippa allergi. Han är i alla fall inte så känslig att han fick reaktion på pricktestet, det är åtminstone en pusselbit som ger en positiv prognos.

Gunnar gör andra stora framsteg också. Han vill stå upp väldigt mycket, och den senaste veckan har han börjat stå korta stunder utan stöd. Nu släpper han ofta själv taget när han leker, och står kvar några sekunder innan han sätter sig ner. Först dunsade han bara ner på rumpan men nu kan han kontrollerat böja knäna så att han landar mjukt. Ibland gungar han lite i knäna och ställer sig igen. Som längst kanske han har klarat 10-15 sekunder innan han tappade balansen. Det känns tidigt, han är ju knappt nio månader ännu.

Annars ägnar jag stora delar av min tid till att jaga honom för att ta ut grejer ur hans mun. Varenda litet gruskorn eller smula stoppar han maniskt i munnen. Och han ser lika glad ut varje gång jag kommer för att stoppa honom, för han är snabbare än jag nio gånger av tio. Ett litet yrväder än han, men söt som en sockerbit!

Världens bästa Gunnar!