Snor, grill och ansökan

Precis när våren kommer och man hinner tänka tanken “Vad skönt, nu är värsta sjuksäsongen över!”, så vet man med hundra procents säkerhet att någon blir just sjuk. Nu var det Bertil som åkte på en rejäl förkylning. Han började hosta när han hade somnat igår och idag har snoret runnit som en forsande vårflod. Ingen feber som tur är, men han ser ändå lite medtagen ut med blanka ögon och röd, rinnande näsa. Så vi fick ställa in med fikagästerna idag, och även med lekkompisarna som skulle komma imorgon. Alltid trist att avstyra besök, men det känns oschysst att bjuda på kaffe med snor.

Vi har ändå haft en bra dag. Långpromenad med stor höjdskillnad på förmiddagen och två sovande barn som belöning, sen grillunch och ute-ätar-premiär i solsken med Sixten och Judith. Bästa känslan, precis som en sommardag! Bertil var rolig och hittade på nya namn åt oss. Det var rörigt värre, men vi är numera Olle (Bertil), Stig (Gunnar), Leif (Sixten), Ängel (Judith) och Stefan (Andreas). Själv svarar jag numera enbart till namnet Margareta. På eftermiddagen skjutsade jag Judith till gymnastiken och därefter kom min kusin förbi med två bedårande söta och tokbusiga hundvalpar, som Sixten & Judith fick gå på promenad med.

Medan jag väntade på Judiths träning så passade jag på att skicka in en ansökan till universitetet inför höstterminen. Sista anmälningsdag imorgon, så jag har ju god marginal. Det var ett himla pusslande för att få ihop en bra rangordning och rätt antal poäng beroende på vilka kurser jag kommer in på. Det blev till slut Kreativt skrivande för barn & ungdom på förstaplatsen, och sen två kvartsfartskurser som jag kan läsa parallellt som andrahandsval (Bilderboken och barnromanen plus Illustration). Som tredjeval Att skriva för barn, och sen två parallella kurser igen inom grafisk form. Grejen är att allt låter superroligt, och om jag bara visste att jag hade tid så skulle jag gärna plugga. Men nu är ansökan i alla fall inne och jag kan skjuta upp beslutet tills jag får besked om antagning, gissningsvis i mitten av juli. Tills dess har jag säkert styrt upp alla våra framtidsplaner och hittat meningen med livet. Eventuellt tar jag i samband med det namnet Margareta som mitt officiella tilltalsnamn.

Äta ute / Vid havsnivå / Högt över havet