Tvättmaskinen lever!

Den havererade tvättmaskinen är återuppstånden! Hurra! Vi fick kalla in det tunga artilleriet, våra vänner Susanne & Johan, och tillsammans löste vi problemet.

Vi började med lunch för hela gänget – fyra vuxna och sex barn – för det är ju bäst att se till att arbetskraften är mätt och nöjd innan jobbet påbörjas. Sedan lyckades Johan och Andreas tippa maskinen på sidan, trots korta el- och vattenslangar. Därefter tog Susanne och jag över, och likt två erfarna kirurger gav vi oss på undersidan med skruvmejslar och polygrip. Det var svårare än vi trodde att ta sig in, men vi såg ju så retligt precis var den lilla slangen skulle fästas, alldeles innanför kanten på plastskyddet.

Efter lirkande, skruvande och fingrande fick vi fatta ett snabbt beslut i operationssalen – det fanns inget annat att göra än att lägga ett snitt i plasten. Medelst en sekatör öppnade vi upp några centimeter i plasten och böjde den åt sidan. Slangen återfördes och anslöts till tappen, och förslöts med en ny slangklämma för att förhindra nya läckage. Plasten tejpades sedan ihop och maskinen kunde ställas på rätt köl igen.

Maskinen väcktes ut sin narkos med ett kort 14-minutersprogram. Det var med stor spänning vi inväntade den första vattentömningen. Den gick till vår lättnad bra. Inget vatten läckte ut. Operationen avslutades med gott resultat och maskinen anses vara återställd. Ärren på undersidan är endast kosmetiska och tack vare sin placering kan de inte anses störande.

Så skönt! Nu ska vi okynnestvätta resten av helgen bara för att vi kan. Efter det lyckade ingreppet tog vi med oss alla barnen ut i skogen och vi gick och tittade på utsikten. Vårsolen värmde till och med. De fyra stora kom igång med någon filminspelning och stannade kvar ute, härligt när de kommer igång och leker tillsammans. Och när de kan använda mobilerna till något kul och kreativt!

Operationssal / Utsiktsplats