Studieplaner

Jag funderar på att läsa någon kurs under hösten. Det skulle vara på halvfart och på distans i så fall. Jag har sett många som tipsat om detta i hemmaföräldernätverket, och började kika på det. En stor fördel är att halvfartsstudier räcker för att skydda sin SGI (sjukpenningsgrundande inkomst) hos Försäkringskassan, något som är värt att tänka på om man är hemma efter att ens barn fyllt ett år. Sen får man ju bidrag från CSN också, vilket är en bonus förstås. Men framförallt vore det kul med lite utmaning, ny input och hjärnarbete.

Ett litet, litet dilemma är bara tiden. Den räcker inte riktigt till ens till det vi måste göra. Men i takt med att barnen växer så blir det förstås lite enklare att frigöra timmar till annat. Som att plugga. Fast just nu hinner jag ju knappt kolla upp vilka kurser jag vill söka, än mindre göra eventuella antagningsprov eller underlag för bedömning. Så det kanske är att ta sig vatten över huvudet.

Jag har tittat på alla möjliga kurser, allt från företagsekonomi och familjepsykologi till Barnboken i teori och praktik. Jag är mest sugen på två kurser som är ungefär samma sak men vid olika universitet: Kreativt skrivande, Barn & ungdom (Mittuniversitetet) och Att skriva barnlitteratur (Linnéuniversitetet). Det vore ju fantastiskt kul att få lägga fokus på det, lära sig mer och utveckla några av de idéer som jag har i huvudet. Det finns också en illustrationskurs som jag är nyfiken på, och en kurs som heter Textrådgivning och språkvård. Åh, allt låter så kul! Men jag är inte säker på att det känns så himla roligt att sätta sig och vara kreativ på beställning när man väl har nattat barnen, vikt tvätten, packat gympapåsar, skrivit matlista och förhoppningsvis hunnit byta några ord med sin man. Det är väl bara att slänga iväg en ansökan, men eftersom det också krävs antagningsprov så tar det emot att lägga tid på det om jag ändå inte har för avsikt att läsa kursen.

Jag får fundera några dagar till. Ansökan måste in senast om tio dagar. Det är ju gott om tid!