Semestern tar på krafterna

Det var verkligen en välbehövlig paus från vardagen att komma iväg hemifrån. Så skönt bara att se något annat än de vanliga rummen, den vanliga vyn från köksfönstret, allt det vanliga stöket i lekhörnan, gå den vanliga promenaden när Gunnar ska sova. Allt är så klart välbekant här i Onsala också, men det är något annat än vardag. Plus att vi blir så bortskämda överallt vi kommer med mat och trevligt sällskap. Vi är väldigt tacksamma för det.

Idag har vi varit på kall men solig förmiddagspromenad på Draget. Sen åkte vi till farmor Yvonne och åt lunch, och därefter hann vi med ett stopp hos kusinerna i Forsbäck. Fullspäckat schema, men så kul att träffa alla!

Men det tar lite på krafterna också. Det märks mest på Bertil, som växlar i humör. Han är glad och nöjd emellanåt, men det har också varit mycket mer NEJ! och Jag vill INTE! än vi är vana vid. Ikväll drog han omkull Gunnar och jag sa till honom ordentligt och bad honom säga förlåt till Gunnar. Han bad om ursäkt men tyckte också att Gunnar borde göra det. När jag sa att det var faktiskt inte Gunnar som gjorde något dumt fick jag till svar “Jag tittar inte på dig mamma” plus en demonstrativt vänd ryggtavla. Och jag fick inte lägga honom, och jag fick inte prata med honom, och inte ge honom nappflaskan, så jag står lågt i kurs just nu. Tur att pappa duger när jag inte gör det.

Imorgon kör vi en sista dag på Västkusten för denna gången innan vi åker hem till oss igen.