9-åring!

Idag firar vi Judith som fyller 9 år. Hipp hipp hurra! Vi tjuvstartade med våfflor igår kväll, eftersom hon kommer att vara hos sin pappa ikväll. Men våfflor ska det vara till Våfflan, så klart!

Hon kallades Våfflan i magen och jag trodde ju att hon skulle komma på Våffeldagen, den 25 mars. Men hon lät vänta (ännu längre) på sig, nio hemskt långa dagar gick jag över tiden. Sen kom hon till slut, rund och go och rosig. En sån fin liten unge som har vuxit igenom bebistiden, småbarnsåren, skolstarten och nu är på väg mot att bli stor. Hon är som en mini-tonåring ibland, med snabbt skiftande humör och coola manér. Men samtidigt är hon härligt obekymrad, spontan och påhittig. Hon älskar att leka fortfarande, både med kompisar, syskonen och i egna fantasi-monologer.

Imorse blev det sång och presenter. Hon blev verkligen genuint glad för varenda grej, och bäst var nog ett hett efterlängtat besök på Bounce (studsmattor högt och lågt!) och ett par glittriga vårskor. Diggiloo Diggiley sjöng Sixten så påpassligt, och Judith önskar nu att snön ska försvinna fort som bara den så hon får inviga dem ute. Hon skuttade iväg till skolan och sista dagen innan påsklovet med ett leende från öra till öra. Men innan hon lyckades komma iväg var hon tvungen att säga “Första gången jag borstar håret som 9-åring”, “Första gången jag sätter på mig jackan som 9-åring”, “Första gången jag öppnar den här lådan som 9-åring”… Då tar allt ganska lång tid. Men så får det vara på födelsedagen.

Grattis min älskade egensinniga enhörning Judith!

9-årsfirande / Nykläckt