Frisör-lyx

Tre timmar. Så länge fick jag sitta alldeles stilla, bara bli ompysslad och fixad när jag var hos frisören idag. Det var nästan overkligt lyxigt! Jag skämdes ju förstås en smula när hon tittade på utväxten och jag erkände att det nog var närmare ett år sedan jag var där sist. Men hon satte fart och blandade färg och gjorde en väldigt trendig Balayage med mörka och ljusa slingor, som ska ge minimalt med utväxt. Plus att hon klippte bort vansinnigt slitna toppar. Det var en välbehövlig insats, inte bara för håret utan för hela välbefinnandet.

Judith var imponerad av de tjusiga lockarna som jag hade när jag hämtade henne i skolan. Men hon vet ju vad som behövs för att looken ska vara komplett – ett enhörningshorn förstås. Pricken över i:et liksom.

Andreas hängde med Bertil och Gunnar i Sickla medan jag njöt av lugnet hos frisören, och de hade haft det bra förstås. Det var faktiskt första gången jag var borta så länge från Gunnar. Han hade lekt och suttit i vagnen och spanat, och sen ätit lite klämmis och somnat gott i vagnen.

Nu när jag har fixat håret borde jag ta tag i resten. Gå till en sjukgymnast för att komma igång med magträning, gå till tandläkaren, kolla upp synen hos en optiker, bli bättre på att göra knipövningar, få lite bättre styrka i kroppen, gå ner ett par kilon… Men allt det där känns mycket tråkigare och jobbigare. Jag började med quick fixen. Alltid något!

En Mimmicorn, enligt Judith