Sommartid och noll sovmorgon

Sommartid! En milstolpe på väg mot ljusare tider och sommar. Alla framsteg är värda att uppmärksamma. Illusionen om sovmorgon uteblev dock helt. Dels försvann timmen mellan kl 02-03, sen låg jag vaken helt i onödan mellan kl 03-04, och så vaknade Gunnar pigg och glad kl 07.10. Alltså motsvarande 06.10, betydligt tidigare än han brukar vakna.

När jag gick upp var jag så trött att jag kände mig bakfull. Dessutom stod en massa disk kvar i köket från lördagskvällen och allt var tyst och öde. Det var lite dagen-efter-känsla faktiskt, komplett med huvudvärk, vinglas på bordet och chipssmulor på golvet. Att gästerna gick hem kl 20.30 och att min totala vinkonsumtion var ett litet glas rött tyder på att det ändå var sömnbristen som gav bakissymptomen.

Men Gunnar och jag tog hand om disken och bakade ut frallorna av degen jag satte igår. Inom kort hade vi sällskap av hela familjen, och illusionen om en slö sovmorgonsöndag kändes minst sagt avlägsen. Frukostfrallorna blev i alla fall goda, även om inget annat i gårdagens önskedröm slog in.

Vintern, som snart kommer tillbaka med förnyad kraft, gjorde åtminstone en paus över helgen. Idag var det en bit över +5 grader och det har smält bort så mycket snö. Underbart att se. Mindre underbart är att klafsa runt på sörjiga, leriga gångvägar, vattensjuka gräsmattor och vada genom vattenpölar stora som Atlanten. Men det är smällar jag är beredd att ta för att bli av med vintereländet.

Trots vårsol, sommartid och en på många sätt ovanligt bra söndag så fick jag en riktig dipp på eftermiddagen. Ångesten slog till och precis allt kändes hopplöst jobbigt och värdelöst. Det är så påfrestande att den ligger så nära även när saker och ting i övrigt är bra. Jag vet ju att trötthet är min största riskfaktor, så jag gissar att det är den som gör sig påmind. Jag lyckades i alla fall prata lite med Andreas om allt som gav ångest just idag, och efter det känns det lite lättare igen.

Sol / Slask / Lera / Puss