Kläder efter väder

Att man är och fortsätter bli mer och mer vuxen hela tiden visar sig på olika sätt. Ett extremt tydligt tecken (för att vara jag) var att jag införskaffade ett par termobyxor inför vintern. Behöver jag säga att de har kommit till användning? News flash: Det fantastiska med termobyxor är att man slipper frysa om benen när man tvingas vara ute på vintern! Det visste jag väl egentligen men det tog tills nu att fatta vad det innebär. Alltså på riktigt. Att det sjönk in.

Men det slutar naturligtvis inte med ett par termobyxor. Nejdå, nu när jag ser ungdomar med låga tygskor och bara vrister tänker jag “Men KLÄ PÅ DIG ordentligt, så du slipper frysa!” Eller deras korta, tunna jackor. Så kallt och opraktiskt! Jag har alltså blivit mina egna föräldrar. Idag när jag kom och hämtade Judith på skolan var hon ute på den soliga skolgården utan jacka och mössa, och jag var självklart tvungen att tala om för henne att man måste klä sig varmt fastän solen visar sig på vårkanten.

Själv fortsätter jag med täckjacka, mössa och vantar till mig, och underställ, overall/jacka, mössa plus åkpåse till de små. Nu har det varit ett par plusgrader på dagarna – ljuvligt!!! – men så fort solen går i moln eller vinden blåser så är det kallt. Och nu när jag är så vuxen så fattar jag att om vi fortsätter klä oss varmt så är det skönare att vara ute nu när våren (kanske eventuellt) kommer. För om man tar en tunnare jacka och struntar i mössan så fort det blir varmare så blir ju summan av väder + kläder = kallare. Det tog mig alltså närmare 37 år att räkna ut den ekvationen. (Jag var inte särskilt stark i matte i skolan heller.)

På ett område har jag däremot bestämt mig för att vinna mot vintern. Skorna. Jag är så less på obekväma, klumpiga, skavande vinterskor, så nu tog jag raggsockor och gympaskor. Vilken befrielse! Snyggt? Nja, men de rosa raggisarna matchar i alla fall skorna. Och av en slump hittade jag en ny kokosyoghurt med hallon, som också passade in i färgtemat. Dagens färg är alltså rosa, och dagens outfit är som vanligt alltigenom praktisk. Så är det när man är så vuxen som jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *