Osynkade nyheter

En av årets sämre nyheter:

Nu är jag ju gråtfärdig. En hel jäkla månad till med den här iskylan??!! Jag säger upp mig. Meteorologen förklarar fenomenet “Grönlandsblockad” och jag har nog aldrig hatat vintern mer. Det måste bli vår snart. Jag orkar inte mer! Löftet längst ner om att bli frisk och smal genom att frysa har inte heller infriats på hela vintern. Vad är det här för bluffnyheter?! Jag kan däremot identifiera mig med reaktionen “What the fuck bror?” även om jag själv svär med annat ordval.

Men så kommer en annan rubrik. Den som bara känns som ett hån:

Jag förstår att klimat och väder är två olika saker. Men en nyhet med rubriken “Sverige har blivit mer än en grad varmare” har jag lite svårt att ta till mig just nu. En ynka grad! Det hjälper ju ingenting när det är minusgrader för jämnan. Visst, jag fattar att det är klimatet som avses. Men ändå – som ett hån!

Ge mig tio plusgrader, takdropp, vårblommor och sol. Nu!