Sol och morotspasta

Åh vad det är ljuvligt när solen skiner! Det är jättekallt fortfarande, men det är åtminstone soligt. Och på vår uteplats, längst inne i hörnet mot husväggen, värmde det riktigt gott efter promenaden i förmiddags. Jag stod och bara njöt en lång stund medan Bertil lekte häst med en pinne.

Sen gick vi in för att äta lunch. Bertil satte sig demonstrativt på sin stol och meddelade att han var hungrig. Då är det bäst att det går fort. Vi hade spaghetti kvar från middagen, så jag gjorde världens snabbaste improviserade morotsröra till. Det tog max tio minuter innan den stod på bordet. Den fick tydligen godkänt, för hela portionen gick åt. När Gunnar vaknade fick han också smaka, och han åt förstås. Han äter ju allt man ger honom än så länge.

Solig morotspasta

  • 2 port spaghetti
  • 4 små morötter
  • 1 liten gul lök
  • 1 cm färsk ingefära
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 tsk tahini
  • salt, peppar, färsk koriander, solrosfrön

Koka pastan. Hacka lök och ingefära. Fräs i smör i en stekpanna på medelvärme. Skala och riv morötterna under tiden. Lägg morötterna i pannan och fräs tills de börjar mjukna. Rör ner crème fraîche och tahini, salta och peppra. Servera med pastan och strö över solrosfrön och färsk koriander.

Soligt x 2