Kämpa!

Vi kämpar på. Judith hade en jobbig natt med väldigt ont och obehagligt i örat, och då sov ju inte jag heller så värst mycket. Planen var en hemmadag och sedan återbesök hos öronläkare imorgon. Men Judith mådde verkligen inte bra på förmiddagen, det värkte och var svullet framför örat och hon kunde knappt tugga. Så det var bara att ringa och få en läkartid idag igen.

Den här gången var vi i Gustavsberg, dit vi blev hänvisade från akuten. Läkaren plockade ut den 20 cm långa bomullsremsan som låg i örat, dränkt i alsolsprit, och sen behövde örat sugas rent igen. Som tur var gick det både snabbare och lättare idag, så det var inte lika hemskt för Judith som det var igår. Sen fick vi nya örondroppar och tid för nytt besök på fredag.

Och nu på kvällen har det äääääntligen börjat vända! Nu gör det mindre ont i örat, det går lite lättare att äta och hon verkar lite, lite piggare. Hoppas på en bättre natt och fortsatt förbättring för henne, så att det här är över snart. Hon har verkligen varit en kämpe, till och med öronspecialisten sa idag att det här ett av de smärtsammaste (ofarliga) tillstånd som man kan råka ut för.

Vi har kämpat här hemma också. Bertil och Gunnar sköter sig inte själva för att en storasyster råkar vara sjuk. Jag lyckades i alla fall få Gunnar att sova ordentligt mitt på dagen så jag och Bertil kunde gå ut en kort stund i snön. Längst inne vid husväggen hittade jag frostiga snödroppar. De kämpar också, mot snö och sibirisk kyla, men ingav ändå en gnutta hopp om att våren ska komma till slut.

Dagens hjältar