Segerintervjun

Grattis! Två sovande barn. Hur känns det?
– Tack, det känns fantastiskt!
Trodde du det här när du vaknade imorse?
– Nej, jag hoppades väl, men vågade inte riktigt tro på det. Men när jag väl var på väg ut på förmiddagspromenaden så kände jag att idag ger jag allt. Det får bära eller brista.
Och idag bar det hela vägen. Beskriv loppet!
– Jag började lugnt, och var ganska säker på att jag skulle vinna över Gunnar tidigt i loppet. Men han var piggare än väntat och höll ut ett bra tag, säkert tjugo minuter. Jag visste ju att det var Bertil som skulle bjuda på det största motståndet.
När började du ana att du skulle vinna?
– Någonstans kring 40 minuter in i loppet såg jag att Bertil började tackla av, och då kände jag att nu har jag chansen. Men han gav sig inte utan kämpade på, men jag kämpade hårdare. Jag kände att min dagsform var stark.
52 minuter, vad säger du om tiden?
– Långt ifrån personbästa förstås, men jag kände tidigt att idag är det inte snabbhet utan envishet som räknas.
Ja, stort grattis igen. Hur ska du fira?
– Jag ska göra absolut ingenting i tio minuter. Sen ska jag väl ta hand om disken och laga lunch.