Snö, snö, snö…

Mera sportlov, mera snö. Under natten hade det kommit ytterligare ca 15 cm. Sen fortsatte det att vräka ner hela förmiddagen och först för två timmar sedan klarnade det upp. Nu är det klarblå himmel, jättekallt och fantastiskt vackert ute. Och helt sjukt mycket snö. Vi har varit isolerade idag igen, för med vagn kommer man ingenstans. Det har varit en ganska seg dag inne, men vi har försökt sysselsätta oss med att måla muggar, dansa fuldans och äta våfflor. Lika bra att låtsas att vi är i fjällen när vädret ändå tror att det är där vi är.

När det till slut slutade snöa gjorde jag ett ryck och bestämde att vi skulle gå ut. Det kräver en hel del energi och svett innan man har lyckats få ut alla fyra barnen. Sixten och Judith var inte särskilt motiverade, så det behövdes en del tjat och letande efter kläder, men de klädde förstås på sig själva. Bertil och Gunnar behöver ju däremot hjälp med allt, men fattar inte att det skulle gå snabbare och vara roligare om de var stilla. De smiter åt olika håll hela tiden. Och sen ska man klä på sig själv. Suck. Längtar så innerligt efter våren nu!

Lyckades i alla fall få en bild på oss i snön där det ser ut som att det var en jättehärlig stund. Det var det inte. Gunnar gallskrek, Bertil ramlade, Sixten och Judith blev osams. Fast det var lite kul också, barnen hjälpte till att skotta och Judith lärde Bertil att göra snöänglar. Men nu räcker det med snö, och jag hoppas kunna lämna huset imorgon.