Sparsamt

Som jag har skrivit tidigare, så är mitt intresse för ekonomi och pengar väldigt svalt. Men eftersom jag vill snåla med föräldradagarna så mycket det går under det här första året, när jag inte behöver tänka på SGI och sånt, så gäller det ju att hålla i pengarna. Dessutom håller vi drömmen om en utlandsresa under nästa vinter vid liv. Det är i alla fall väldigt motiverande när det är smällkallt och snöigt ute.

Igår gjorde jag något så förnuftigt som att summera mina utgifter under den senaste månaden. Från 20 jan – 20 feb. Jag vet inte exakt hur mycket jag hade att röra mig med, men minns att det var väldigt lite. Med “väldigt lite” menar jag strax över tusenlappen. Storhandling och bensin har Andreas betalat, så det handlar alltså om de där småutgifterna som lätt drar iväg. Typ tänka “handla mjölk” men komma hem med allt möjligt annat också.

788,50 kr. Japp, det är på riktigt så lite jag har gjort av med under en månad. Jag var väldigt förvånad själv. Jag har fikat på öppna förskolan några gånger handlat lite smågrejor som har saknats i kylskåpet, men that’s it. Inga andra utsvävningar.

Det roligaste är att i dessa 788,50 kr ingår även tre (TRE!) mobilabonnemang, för mig, Sixten och Judith. Vi har Vimla, och med tipsrabatter och halva-priset-erbjudande så betalar jag 100 kr/mån för oss tre fram till maj. Därefter ca 250 kr. (Hojta till om ni vill ha en tipslänk – det blir 10 kr rabatt per månad för både tipsaren och den som tecknar abonnemang så länge båda är kvar som kunder.)

Jag fick till och med tillbaka 100 kr när jag lämnade tillbaka den där vita tröjan som var köpt på rea. Så egentligen landar jag på -688,50 kr för en månad. Det går bra nu!

Det är förstås inte kul att leva så snålt för jämnan. Men kul att se att det går. Det blir också spännande (hallå – nu börjar jag ju gå till överdrift här!) att se vad hela matkostnaden blir för februari, för vi har verkligen försökt tänka klokt och billigt utan att äta tråkigt. För pengar som vi sparar nu kan ge varma, soliga dagar längre fram. Och såna dagar kan man aldrig få för många av. Never enough summer!

Summering / Målbild