Kontraster

Lunch

Vi tog bussen till Sickla. Lite oväntat somnade båda barnen i vagnen. Andreas och jag lämnade en stor hög böcker på biblioteket, och bestämde oss sen för att passa på att äta lunch. Vi gick till ett nyöppnat sushiställe. Det var lugnt och tyst. Beställde mat, ställde vagnen åt sidan, åt misosoppa, pratade om några böcker vi hade lånat. Blev serverade tjusig sushi på vackert porslin. Åt i lugn och ro. Pratade om ditt och datt. Kände smakerna, len fisk och salt soja. Njöt av att unna oss en lunch ute. Lämnade disken åt någon annan. Barnen sov sött genom hela lunchen. Höjden av lyx!

Middag

Rester från gårdagen kompletterades med falafel och en vegovariant av Bahn Mi. Gunnar somnade precis innan middagen, men vaknade en minut senare. Bertil kunde inte vänta på att falafeln svalnade, utan brände sig lite i munnen. Gunnar åt avokado med god aptit, smetade ut grönt klet i håret, spottade för stora bitar på golvet. Hoppade så hela stolen åkte bakåt när avokadobiten var slut och jag var för långsam att servera en ny. Jag hämtade vattenglas, gav ett till Bertil. Det var tydligen fel sorts vatten, så han grät och skrek i fem minuter. Puttade bort tallriken, Skulle sitta i Andreas knä. Gapade om att dricka saft istället. Till slut tog vi fram saft, men då hade han ångrat sig och ville titta på tv. Det fick han inte. Mer skrik. Petade sig med gaffeln i näsan. Gunnar bankade i bordet. Jag plockade upp smetig avokado från golvet. Jag tror maten var god. Bertil gick in till Judiths rum och lekte. Ropade på oss med jämna mellanrum om att han ville titta på tv. Gunnar bajsade. Avslutade snabbt middagen, sanerade honom från avokado och bytte blöja. Slängde kläderna i tvätten, sprayade bordet, golvet och barnstolen med såpavatten och torkade rent. Andreas plockade undan disken. Höjden av vardag!

Ja, kontrasten kunde knappats varit större. Det är ju för väl att de där pauserna dyker upp ibland.

Överst: Dagens njut-lyx-lunch.
Nederst: En bild från en middag i förra veckan. Hann nämligen inte ta fram kameran för att föreviga dagens gröna kladdfest.