Skogspromenad 2.0

Efter den förra hyfsat lyckade skogsutflykten fick jag hybris och tänkte att det här gör vi om. Så vid frukosten föreslog jag en repris, men nu med tillägget medhavd matsäck. Efter en del tjafs, dåligt morgonhumör och bebisskrik kom vi iväg ut. Judith surade över att hon behövde ha termobyxor. (Jag också, men jag sa inget högt.) Gunnar somnade i selen och Bertil blötte ner vantarna. Då började det snöa.

Men vi kämpade på, gick en sväng i skogen här bredvid och åt vår matsäck under några skyddande tallar. Rykande varm tomatsoppa och hembakta morotsfrallor. Det är ju så helylle att hälften hade räckt för utmärkelsen Årets hurtigaste föräldrar. Judith gillade varken soppan eller frallorna. Så klart.

Vi avrundade med skattjakt och de fick hitta två kexchoklad som vi delade på. Man måste ju avsluta strategiskt (dvs med en muta) så att det i minnet var en trevlig tillställning. Jag tror det var ganska framgångsrikt. De pratade i alla fall om vad de ville ha med i matsäcken nästa gång. Sixten önskade blåbärssoppa och Judith ville ha tomatsoppa. Va? “Alltså med små pastabitar i.” Ja herregud, att vi inte fattade det.