Mer grön mat

Vi fortsätter äta en massa ny, god, grön mat. Nu känns det verkligen som att vi har slutat med kött. Det konstiga är att det är enklare att få ihop en veckomatsedel nu än det var förut, då vi tyckte det var svårt att hitta ens en eller två helgröna rätter på en vecka. Nu är har vi ätit vego alla dagar utom möjligtvis fisk en dag.

Nu blev det dessutom ett par dagar med veganvänlig middag. Eller plant-based, det låter coolare. Nu har vi inga som helst ambitioner att bli veganer, men det känns liksom lite extra kul när det är helt fritt från animaliska produkter. Plus att det var bland det godaste nya vi har testat. En dag åt vi majsfritters med goda tillbehör i tortillasbröd. Det skulle vara ägg i majssmeten, men vi testade att göra med kikärtsspad istället. Det funkade okej, smaken var fantastisk men det var lite svårt att få smeten att hålla ihop. Som bonus fick vi spad över så vi kunde testa att göra vegansk majonnäs, och den blev ju helt grym.

Bonus nummer två var att det blev en hel burk kikärtor över, så vi passade på att göra en sats hummus. Så gott! Och då blev det en enkel lunch idag, med pasta och snabbt ihopfrästa champinjoner, haricot verts, gröna ärtor och bladspenat toppat med hummusen. Godaste pastarätten på riktigt länge.

Till middag idag gjorde vi sallad med durrah kokt i grönsaksbuljong och gurkmeja, och päron, gurka, bladspenat, rosmarinrostade mandlar och lite annat, plus fetaost. Den var ju inte vegansk förstås, men utan fetaost är livet alltför trist.

Vegovardagen får fortsatt tummen upp här.