Blöjfri!

Nu kan man faktiskt säga att Bertil har slutat med blöja, på riktigt. Det gick fort framåt i början men sen stod utvecklingen still ett par veckor. Då funkade det bra här hemma, helst utan byxor på, men så fort vi var hemifrån hände det olyckor titt som tätt.

Men i förra veckan vände det äntligen. Då fattade han plötsligt grejen med att kissa på beställning, så att han kan kissa i förebyggande syfte. Stödkissa, som Andreas kallar det. Och då blir ju allt väldigt mycket enklare. Oftast säger han till själv när han måste gå på pottan, men nu kan jag också ta honom när jag ser tecken på att han behöver, och då slipper vi många blöta byxor. Det har även funkar hemifrån, t.ex. på Öppna förskolan och hemma hos kompisar. Han visar stolt upp det han har producerat, och låter förvånad varje gång han säger “Det kom kiss!”.

Idag var vi i Sickla några timmar, och då blev det tyvärr osynk med toabesöken. En liten olycka hände, trots att pottan var med under vagnen. Men den gjorde ju ingen nytta under vagnen eftersom jag hade gått iväg för att göra ett ärende medan Bertil stannade med Andreas i leksaksaffären. Typiskt. Men bortsett från det så har det varit olycksfritt i fem dagar nu. Heja heja!

Det coola är att Bertil på köpet är torr på nätterna. Han vaknar nästan alltid med torr blöja nu, och så kissar han när han gått upp. Och så visade det sig att Gunnar inte heller brukar kissa under natten, så nu försöker jag sätta honom också på pottan på morgonen. Då kissar han också, det är ju hur bra som helst! Dubbel potträning alltså.

Dubbelt upp!