Slutet för Den Vita Tröjan

Den rafflande följetongen om Den Vita Tröjan (del 1 och del 2) har nått sitt slut. Men kanske inte så som jag hade kunnat förutspå.

Jag hann ha på mig den en dryg halvtimme en morgon innan det kom blodfläckar på den. Bara att tvätta. 30 graders fintvätt, jajemän. Hängde försiktigt upp på tork för att den inte skulle töjas eller bli konstig.

Friskt vågat, hälften vunnet tänkte jag och satte på mig den igen. (Men precis innan vi skulle gå hemifrån denna gången.) Då har den himla tröjan KRYMPT i tvätten. Ärmarna är flera centimeter kortare. Trots 30 graders-tvätt! Ingen tid att byta, så jag drog upp ärmarna och tänkte att det får väl gå. Hade på mig tröjan under dagen, och såg efter ett par timmar att den var helt noppig på hela magen. Vad fasen?! Stegade tillbaka till affären och reklamerade den. Kände mig lite stolt att jag ändå orkade gå dit med den för att få pengarna tillbaka.

Nej, den vita tröjan klarade inte småbarnstestet. Bye bye! Nu hoppas jag att den gråa ersättaren klarar sig bättre.