Billigt, gott och grönt

Vi har länge haft väldigt höga matkostnader. Vi har förstås räknat in andra förbrukningsvaror också, som blöjor, tvättmedel och hushållspapper, sånt som går åt i parti och minut i en barnfamilj modell större. Men nu har vi bestämt att vi ska försöka spara in 1000 kr i månaden. Det blir en utmaning. Att samtidigt låta Bertil sluta med blöjor och att gå över till vegetarisk mat kommer att underlätta.

De två senaste veckohandlingarna har vi lyckats hålla inköpen under 1000 kr. High five! Det gäller bara att man ändå handlar ordentligt, så att vi inte måste komplettera en massa under veckan. Då sticker det iväg igen, för man har ju aldrig kommit hem med bara mjölk och bananer även om det bara var mjölk och bananer man skulle handla.

Det bästa med det här är att maten är godare än vanligt. Vi provar massor av nytt och grönt, och det mesta har varit gott. Några exempel: “Köttfärssås” av belugalinser, spicy miso ramen med krispig tofu, grön thaisoppa, tacos med ugnsrostade grönsaker och hummus, laksa, grönsakspytt, burgare av svarta bönor, poké bowl och halloumi stroganoff. Sjukt goda grejer! Vi har dessutom kommit igång och baka en hel del bröd själv, och det känns ju bara lyxigare än köpebröd. Och så länge det inte känns torftigt och tråkigt med maten så är det ju nemas problemas att snåla in!