Familjen Skogsmulle

Ja, den rubriken är ju så långt i från sanningen man kan komma. Vi är verkligen ingen ute-familj, och på vinterhalvåret kämpar vi ständigt med att komma på idéer och aktiviteter för att komma ut lite grann i alla fall. Promenader går bra, men helst där man kan köra barnvagn då.

Men ibland överraskar vi oss själva. Idag var det jag som tittade ut på den bleka januarisolen och kände att skogen, ja det låter som en bra idé. Nu har vi ju turen att skogen ligger precis utanför dörren, eftersom vår radhusgata gränsar till Nyckelvikens naturreservat. Så på med varma kläder, upp med Gunnar i selen och ut på tur, aldrig sur!

Barnen hittade pinnar som de hade som vandringsstavar, och vi gick en sväng ut på berget och kollade på utsikten, testade några olika stigar, hittade en jättefin trädkoja och en gunga. Sixten lekte Gandalf med sin pinne, och Bertil lekte att den var en mikrofon och bjöd på Justin Biebers “Baby, baby oh”. Sen var det lagom att gå hem igen. Ingen hann bli ledsen, kall eller blöt. Det måste anses vara en lyckad utflykt.

Och så här efteråt, när vi hade en sån härlig timme i skogen, så känns det självklart att detta är något vi ska göra oftare. Jajemen, vi ska ut i skogen var och varannan helg, och snart börjar vi med ryggsäck, vandringskängor och stormkök. Åh så härligt frilufsiga vi ska bli! Check på det om tre månader?