Långt ifrån fredagspepp

Jag har sovit så dåligt den här veckan. Olika anledningar till det, som förkyld bebis, 8-åring som vaknar på nätterna, och vanlig insomnia, alla lika ovälkomna. Jag har klarat mig hyfsat ändå under veckan, men idag kom tröttheten i kapp. Jag fick till och med chans att vila en stund på dagen, men inte ens då kunde jag somna. Hela mitt sömnsystem är rubbat, verkar det som.

Med trötthet och sömnbrist kom ångesten som ett brev på posten. Tankarna snurrar i samma spår som förut. Så många faktorer i livet som jag känner att jag inte kan styra över just nu. Frustration över varannan-veckas-livet med de stora barnen. Önskar intensivt att de bodde hos mig på heltid. Egoistiskt, jag vet, men för mig hade det varit bäst.

Återkommer också till funderingar kring jobb, vardag, livet med barnen. Hur ska leva? Vad ska vi prioritera? Hur ska vi dela upp föräldraledigheten? Hur länge kan vi få ihop det ekonomiskt att ha barnen hemma? Och så en ständig längtan efter värme och sol, ett snällare klimat och mindre mörker.

För många saker att ta tag i. Saker i skolan som inte fungerar. Eksem som inte ger med sig. Har barnen fler allergier? Borde ringa och boka tid för pricktest. Ska också kontakta tandläkaren för uppföljning för Judith. Och just det, boka tid hos ögonspecialisten också för Judiths årliga kontroll. Den som hon skulle gjort redan i maj förra året, men som avbokades på grund av sjukdom och sedan aldrig blev av.

Idag känns det bara för mycket. Då blir jag så passiv, orkar inte ta tag i något av allt detta. Funderar bara i cirklar. Och som vanligt – efter några bra dagar med gott humör kommer ofta en dipp. Typiskt tråkigt. Jaja, det är ju i alla fall fredag. Trevlig helg eller nåt.