Oro och otrygghet

Satt och väntade på bussen i iskalla vindar och snö som började vräka ner. Bultande huvudvärk och frusen. Den första bussen kom visst inte alls. (Det här borde varit elände nog.) Barnen har somnat i vagnen, så jag scrollade lite på Facebook, och hajade till.

Läser att ett barn, en 9-åring, har blivit rånad igår eftermiddag. I korsningen utanför barnens skola, i vårt gamla område Järla sjö. Alltså vid halv fyra, på väg hem från skolan. Ett gäng på fem personer har gått fram och rånat ett barn. Jag blir så jävla förbannad att jag knappt hittar ord. Hur ska jag nu kunna låta Sixten gå till bussen själv efter skolan, eller låta honom hänga med kompisarna hem? Eller låta honom vara ute på egen hand och leta Pokémons?

Innan jul var det ett gäng i Nacka som också gav sig på barn och ungdomar i köpcentrumet och tog deras mobiler. Vad är det för ynkliga kräk? Vad är det för fel på såna människor? Jag kan inte fatta.

Utöver detta har det också varit flera inbrott eller inbrottsförsök i vårt område den senaste tiden. Boende har rapporterat om personer som har gått på altanen eller till ytterdörren på kvällen/natten och lyst in med ficklampor. I förra veckan hörde en boende hur någon gick på entrévåningen när hon var nere i källaren. När hon gick upp för trappan så smet de genom ett fönster.

Jag vill inte låta mig och min familj begränsas av sånt här, men hur skulle jag kunna inte bli orolig? Jag blir arg och förbannad för att vi ens behöver fundera över detta. Jag tänker att människor i allmänhet är snälla och vill varandra väl. Varför ska då några idioter förstöra?