Boktips – Barnmatsboken

Om man tycker att Nestlés barnmatsreklam är dålig och provocerande finns det så klart bättre alternativ. Jag gillar ”Barnmatsboken – laga bra mat från början” av Monique Le Roux Forslund. Man kan säga att den är Nestlés motsats. Där Nestlé förespråkar gröt, välling och annan mjölmat vid varenda måltid så gör Barnmatsboken tvärtemot.

Monique Le Roux Forslund är en profil inom LCHF, och det gäller ju även den här boken. Men det är ju långt ifrån strikt LCHF, här handlar det om att ge barnen bra och mättande mat, inte vara rädd för fett och undvika socker och mjölmat.

Här finns recept på bra alternativ som bovetegröt, äggmjölk och Bertils gamla favorit kokosmjölkssmoothie. Och massor av förslag på maträtter, från de första grönsakssmakisarna till Babyns flygande Jacob. Grönsaksplättarna var t.ex. en höjdare som snabb lunch eller mellis, och mosad äggula med smör en uppskattad frukost.

Nu får vi se vad Gunnar tycker om de här recepten. Han verkar i alla fall ha uppskattat både morot och sötpotatis, och har en intressant teknik där han kladdar ut massor av puré på bordet och sedan lägger ansiktet i det. Alla sätt är som bekant bra.