Huvudvärk

Usch, idag har jag haft ont i huvudet mer eller mindre hela dagen. På förmiddagen var det hanterbart, men efter lunch blev det bara värre. Trots vetekudde på axlarna och två Alvedon plus en Ipren så släppte huvudvärken inte. Såna dagar är jobbiga. När det spänner och trycker så att jag inte ens klarar att ha håret uppsatt, och när höger öga liksom inte riktigt hänger med och kan fokusera som det ska.

Jag har alltid haft mycket huvudvärk, ända sedan jag var liten. Minns att jag ofta ville stanna hemma från skolan för att det malde och tryckte i huvudet. Nu är det för det mesta spänningshuvudvärk, som verkar gränsa till migrän när jag har en riktigt dålig dag. Det strålar upp från axlarna och nacken, pressar över tinningarna och ögonbrynen, och spänner i käkarna. Ibland när jag försöker sträcka och stretcha för att mjuka upp musklerna, så svartnar det lite för ögonen. Det känns inte toppen. Andreas är lite orolig för min återkommande huvudvärk, men jag är tyvärr så van att jag tänker att det är normalt.

Så idag har det varit en lugn dag, så lugnt som det blir med fyra barn i huset. Även om huvudet spränger så ska jag orka servera mat, amma Gunnar, fixa disken, bära Bertil som vägrar gå, och en del annat. Med Andreas hjälp, naturligtvis, men det är ju långt ifrån en dag i sängläge och vila. Jag fick i alla fall en välbehövlig paus så jag kunde ta ett riktigt varmt bad. Det hjälpte en stund, men nu är det värre igen. Och starkt ljus från datorn är verkligen inte det bästa för känsliga ögon, så det får räcka så med blogg för idag. Hoppas på en bättre dag imorgon.

Survival kit.