Byta rum

Vi bara måste få ordning på rummen här hemma. Jag stör mig så på att det inte blir bra och snyggt. Något måste göras.

Sagt och gjort. Dags att byta rum med varandra. Sixten & Judith får dela på det stora sovrummet, vi tar över Judiths rum, och Sixtens rum blir arbetsrum/gästrum. Vi passade på medan Sixten & Judith var hos sin pappa, eftersom de säger nej till alla förändringar men brukar bli nöjda när det är klart. En bra dag att påbörja projektet var tydligen nyårsafton, och vi släpade runt sängar, madrasser, tv och leksaker tills det var en dryg timme tills vårt middagssällskap skulle komma. Vi har dessutom alldeles för många sängar och madrasser, så det var olika stadier av kaos i alla rum. Vi hann i alla fall möblera klart (och duscha, byta om och förbereda middagen), men stökigt var det fortfarande. Särskilt i Judiths rum, alltså vårt nya sovrum. Och trångt. Men barnens rum blev rymligt och fint. Vi pausade och bestämde att vi skulle fortsätta nästa dag.

När vi hade sovit en natt och känt efter, så konstaterade vi att det här blir nog bra. Vi testar så här några veckor. Sen tog vi en promenad och pratade om vad mer som behövde göras. Då kom vi fram till att vi ångrade oss. Det blev inte bra ändå. Så typiskt oss. Varför blir jag ens förvånad? Så vad gör man då? Jo, man släpar runt alla sängar igen, flyttar tv:n, lyfter lådor och stuvar om leksaker. Herregud vilket onödigt extrajobb! Men då hade vi i alla fall testat. Dessutom gjorde vi lite ändringar med sängarna, så att både Judith och vi har smalare sängar och därmed mer golvyta och mindre trångt. Skönt.

Resten av dagen ägnade vi åt att rensa och städa i Judiths rum, och nu känns det äntligen som om vi kommer någon vart. Vi försökte vara osentimentala och praktiska så att vi kunde slänga en hel del grejer, i enlighet med vårt mål för det nya året. Det blev flera kassar skräp och lite att skänka bort, och det känns riktigt bra. Dessutom kan vi nu göra oss av med inte mindre än två 80-sängar och två extramadrasser. Heja oss!

Uppifrån och ner:

  1. Kaos i vardagsrummet.
  2. Kaos i vårt rum.
  3. Kaos i Judiths rum.
  4. Test – barnen delar sovrum.
  5. Återställt i Judiths rum.